tisdag 30 mars 2010

Regeringen underskattar betydelsen av 1500000 röster

Regeringens förslag om skattesänkningar till pensionärerna är inget annat än ett hån. Den borgeliga regeringen har i tre steg ökat klyftan mellan förvärvsarbetande och pensionärer genom jobbskatteavdraget. I dag betalar en pensionär i normala inkomstlägen 700kronor eller mer i skatt än den som förvärvsarbetar.

För att kompensera denna skillnad vill nu regeringen ge pensionärer 100 kronor i månaden i sänkt skatt. Vid årskiftet sedan bromsen i pensionsystemet verkat återstår 30-40 kronor. Snacka om smulor till pensionärerna när Reinfeldt försett sig själv och andra välbetalda med rejäla skattesänkningar.

Vid den ekonomiska krisen på 1990-talet fick pensionerna stå tillbaka vilket skulle bli kompenserat för när tiderna blev bättre. Ännu år 2010 väntar man på att detta skall ske.

Den så kallade "följsamheten" innebär att pensionären förlorar 1,6 % gentemot den allmäna inkomstutvecklingen varje år. På 10 år har man förlorat 17 % mot andra inkomsttagare.

Det började redan med styret Persson och kompani vid rodret. Då snoddes ett antal miljarder från våra pensionsfonder för att betala den galopperande statsskulden. Det verkar som att de styrande tycker att de kan göra som de har lust, med oss som nått pensionsåldern och det gäller definitivt oberoende av partifärg. Så har det varit ända sedan senare decennierna under 1900-talet. Det förekommer t.o.m. att man kallar pensionärerna för tärande, särskilt på 70- och 80-talet, trots att de flesta av pensionärer, låter det mesta eller allt av pensionspengarna gå tillbaka till samhället, genom att vi betalar skatt och konsumerar.

Vi är ändock närmare 1,5 miljoner som håller ruljansen igång med pensionspengarna. Tyvärr, många politiker och företrädare för myndigheterna ser inte hela sammanhanget, de ser bara det de betalar ut, inte allt som kommer tillbaka.

Deras enda intresse verkar vara att se till att dom egna slevarna är tillräckligt stora för att ta för sig så mycket det bara går framme vid köttgrytorna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar